Share
twitterlinkedinfacebook
Image 1 of 1
VernieuwbouwKantoor18TBF.jpg
NIEUWEGEIN - In Nieuwegein is Transvorm bezig met de transformatie van een kantoorgebouw naar een appartementencomplex. In opdracht van woningcorporatie Jutphaas Wonen wordt het 4350 m2 kantoorpand omgebouwd naar 50 sociale huurwoningen. Alle woningen hebben een balkon gekregen waarbij het originele raam wat moest wijken voor een balkondeur hergebruikt is in het balkon. Voor de toilet en doucheruimtes is net als een ander vernieuwbouwproject aan de Brinkwal, gebruik gemaakt van prefabelementen die op wieltjes op hun plaats gereden werden. Omdat de douchehokken niet door de deur konden, is op sommige plaatsen de gevel keurig open gezaagd om doorgaan te verlenen, waarna de gevel weer gedicht werd. Jutphaas Wonen is eerder genomineerd voor de Nederlandse Duurzaam Bouwen Awards 2014 in de categorie Duurzaamste woningcorporatie. COPYRIGHT TON BORSBOOM