Share
twitterlinkedinfacebook
Image 1 of 1
Perronkuip13TBF.jpg
UTRECHT - Op het Centraal Station Utrecht werken medewerkers van funderingsbedrijf Gebr. van 't Hek met hulp van een Silent Piler aan een negen meter diepe damwand op het perron. De diepe kuip gaat functioneren als technische ruimte en is onderdeel van een groot nieuwbouwproject door Strukton waarbij in opdracht van Prorail nieuwe perrons worden gebouwd met zonnecellen op het dak. Vanwege de beperkte ruimte onder het station wordt de lange damwanden niet in één keer geslagen, maar in diverse kleine segmenten de grond in getrild en aan elkaar gelast. Als een krab met poten, beweegt de machine over de geslagen wand om na inhijzen van een nieuw wandelementen, de stalen plank trillingvrij de grond in te schieten. Vanwege de beperkte werkruimte wordt het materiaal per treinwagon aangevoerd, en zijn vanwege de uitlaatgassen de hydroslangen verlengd zodat het hydropak buiten de overkapping staat. De zonnecellen op de perrons moeten in de toekomst een deel van de stroom opwekken voor de roltrappen en verlichting op het station. COPYRIGHT TON BORSBOOM